Sfaturi pentru optimizarea site-ului tau

SEOUrmati aceste simple sfaturi, si veti avea cel putin succes, in ascesiunea dumneavoastra in topul motoarelor de cautare.
 
1. Asigurati-va ca site-ul dumneavoastra nu este in constructie, incomplet, sau cu prea putin continut textual. 
2. Cand site-ul dumneavoastra este gata, inscrieti-l in motoarele de cautare mari, ca si Google, Yahoo, MSN sau Ask. Puteti sa il inscrieti si in alte motoare de cautare sau directoare web, acest lucru ducand site-ul dvs. in fata cautarilor. 
3. Inscrieti site-map-ul dvs. in motoarele de cautare enuntate mai sus. Preferabil ca acesta sa fie in format XML. 
4. Oferiti o harta a site-ului pentru vizitatorii dumneavoastra. Harta pentru vizitatori, preferabil sa o realizati in HTML.

 
5. Creati pagini bogate in continut, si cel mai important aveti grija sa aveti un continut unic. Nu duplicati pagini! 
6. Verificati cuvintele cheie si asigurati-va ca ele corespund cu continutul site-ului dvs. Evitati aglomerarea cu acestea. 
7. Folositi mai mult text in loc de imagini, link-uri sau subiecte importante. 
8. Faceti titlurile sau tag-urile ALT cat mai descriptive, simple si bogate in cuvinte cheie. Evitati duplicatele si aglomerarea. 
9. Tag-ul titlu ar trebui sa fie maxim de 60-70 caractere. Nu mai mult! 
10. Meta tag-urile cu descrierile ar trebui sa fie de maxim 160-170 caractere, incluzand aici si spatiile. 
11. Meta tag-urile cu cuvintele cheie ar trebui sa fie de maxim 15-20 de caractere. 
12. Optimizati-va paginile cu inceputuri de rand (H1, H2, H3…) care sa contina cuvintele cheie incluse in site-ul dumneavoastra. 
13. Validati-va CSS-ul si HTML-ul. Verificati-va site-ul, si reduceti erorile sau link-urile inactive. 
14. Daca site-ul dumneavoastra este activ, (url-uri care contin caractere de gen “?”), verificati ca el sa aiba url-uri prietenoase cu optimizarea. Motoarele de cautare au dificultati in citirea url-urilor prea lungi. 
15. Numarul maxim de link-uri pe o pagina, ar trebui sa fie sub 100. Evitati aglomerarea de link-uri pe o singura pagina. In caz contrar, motoarele de cautare va vor cataloga ca si ferma de link-uri si vor ocoli paginile dumneavoastra. 
16. Folositi browsere de text, pentru a verifica site-ul dumneavoastra. (http://lynx.isc.org/) 
17. Asigurati-va ca motoarele de cautare sau crawl-erele citesc descrierea site-ului dumneavoastra. 
18. Verificati daca serverele unde aveti hostat site-ul suporta modificari de continut (activ). 
19. Folositi Robots.txt pentru a atrage motoarele de cautare. Dar aveti grija la riscurile pe care le impune aceasta. (http://www.robotstxt.org/wc/faq.html) 
20. Nu incercati sa prezentati motoarelor de cautare, continut diferit fata de cel pe care il vor vedea vizitatorii site-ului. 
21. Evitati trucurile murdare, sau exploit-urile care va ridica pentru moment in motoarele de cautare.
 
22. Evitati link-urile catre vecini care sunt catalogati ca spammeri, ferme de link-uri, site-uri pentru phishing, hackeri, crackeri, site-uri pentru jocuri, pornografie sau site-uri pentru scam. Cand adaugati la dumneavoastra pe site, un link care se inscrie in aceste categorii, veti avea de suferit enorm, de pe urma lui. 
23. Evitati sa intrati in scheme piramidale de link-exchange, sau alte moduri de parteneriate cu rezultat link-exchange. 
24. Nu incercati sa folositi programe online pentru a va mari rank-ul in motoarele de cautare. Aceste programe va pot aduce statutul de spamer. 
25. Nu folositi link-uri sau texte ascunse. Aratati motoarelor de cautare, exact ceea ce vad vizitatorii site-ului dumneavoastra. 
26. Nu incercati sa creati pagini de scam, phishing, spam sau care sa contina troieni, virusi, backdoor-uri, etc. Intreg site-ul va avea de suferit. 
27. Faceti site-ul dumneavoastra util si informativ. 
28. Daca vreti totusi sa faceti link-exchange, folositi parteneri cu un PR mai mare decat al dumneavoastra. Acest lucru va creste popularitatea site-ului si increderea in el. 
29. Verificati structura de link-uri interne de pe site-ul dumneavoastra. Fiecare pagina trebuie sa fie gasita dintr-un singur click. 
30. Fiti foarte atenti cand cumparati servicii SEO. Unele servicii sau asa zisi SEO experti, folosesc programe ilegale de promovare. Pentru moment puteti parea castigator, dar in scurt timp site-ul dumneavoastra va avea de suferit. 
31. Evitati cumpararea sau vanzarea de link-uri. 
32. Nu creati site-uri care nu fac altceva decat sa dea link-uri. Doar in cazul in care asezati pe plansa online un director web. Dar pana si acesta trebuie sa fie bogat in continut.