Scurta istorie a internetului

De-a lungul istoriei, realizarile noastre ca si oameni au fost marcate de diferite epoci. Prima data a fost epoca de piatra, epoca bronzului, precum si cea a fierului. Acestea au fost în primul rând marcate de materialul utilizat pentru constructia de arme. Si legat de arme, in zilele noastre am avut glorie pentru o scurta perioada, în epoca nucleara, dar aceasta a scazut de la rapid la foarte rapid atunci când ne-am dat seama, ca aceasta epoca, fie ar putea distruge lumea, sau am putea muri din toate deseurile provenite de la reactoarele noastre. Odata cu aparitia Internetului insa, ne aflam în era informationala. Desi cei mai multi oameni cred ca Internetul este o dezvoltare recenta, de fapt, îsi are radacinile cu peste 40 de ani în urma. Armata SUA a vazut necesitatea de a interconecta instalatii radar în toata tara. Mai târziu, aceasta solutie va permite schimbul de informatii între institutii educationale. Ceea ce noi stim despre Internetul de astazi, de fapt a început pe la inceputul anilor 90. Aparitia calculatorului personal, la sfârsitul anilor 1980 a stimulat cresterea internetului. Ceea ce a inceput cu o mana de studenti, câteva discutii aprinse cu si despre computere, a crescut la un schimb international de informatii.

 
Amintiti-va de zilele cand deabia ne puteam conecta la inernet, si aceasta conexiune se facea oarecum in grup. De genul, unul avea calculatorul, celalalt modemul. Odata ce v-ati adus aminte ce a fost un modem, v-ati adus aminte si ce a inseamnat inceputul calculatoarelor personale. Asadar, ai avut un modem cuplat, ai ascultat toate acele tonuri ciudate pe care le emitea, deci ai fost conectat. Era nevoie de 2 zile sa descarci o melodie, sau poate chiar o imagine, dar noi vorbim de fapt de ceea ce au fost conexiunile la inceputul erei informatice. Conexiunea care era mereu blocata. Modul in care mai mereu era ocupata linia telefnica, pentru ca stateam pe net, intr-o lume noua.
 
Istoria internetuluiAcum avem DSL si satelit, astfel încât sa putem vorbi la telefon în timp ce trimitem mesaje text prieteniilor nostri pe mesagerie, în timp ce deasemenea facem noi posturi pe Facebook. Informatia este rege în aceste zile. Puteti gasi cele mai mici chestii, si cele mai ne-cautate, în câteva secunde. Avem cuvinte noi, “google it” sau “search.” Un cuvânt care acum câtiva ani nu a existat, dar a devenit un substantiv si un verb pentru a gasi informatii. Odata cu aparitia internetului pe care am vazut-o si trait-o, o economie noua sa dezvoltat.
 
“E-commerce” a devenit urmatorul mod de a trai. Astazi este foarte posibil sa traiesti si sa nu pleci deloc de acasa. Aceasta noua economie a dat nastere la o noua generatie de întreprinzatori, si la internet marketing. Vanzarea de informatii pe Internet a devenit un imperiu de multi-milioane de dolari si afaceri intregi au luat nastere din cauza lui. Cu toate ca principalul avantaj in a vinde informatii pe net este acela conform caruia, pe internet exista un nivel de egalitate, ca nu mai exista cea mai mare firma, si oricine cu competente minime poate avea succes, ei bine toate acestea devin un pic mai dificile acum.
 
Nu este destul un pic de webdesign, ci trebui sa fi atent la continutul tau, graficul de de vânzari, si alte multe aspecte. Daca nu sunteti auto-didacti, sau extraordinar de disciplinati, una dintre cele mai bune moduri de a deveni un site de succes, este de a gasi un mentor. Un mentor poate furniza informatii si inspiratie pentru a va ghida de-a lungul drumului. La urma urmei, acesta a fost înainte pe acel traseu si a facut deja anumite greseli.
 
Gasirea mentorului poate fi insa o provocare. Trebuie sa ai grija sa nu primesti langa tine unul care este dispus sa iti ia banii si te lase cand ai mai are nevoie. Insa acesta este alt subiect. Stie cineva cat va dura era informatiei? Care este urmatoarea era la orizont? Poate implanturi care ocolesc computerul si lasa creierul tau sa acceseze direct internetul. Sau cine stie ce alte minunatii pe care inca nici nu ni le inchipuim? Inca nu stim. Insa un lucru stim cu siguranta. Era informatiei este un pas spre evolutie. Evolutia umanitatii.