Foloseste texte si fonturi simple

FonturiCe atrage popularitate asupra unui site, si ce anume atrage motoarele de cautare pe un site, sunt cateva intrebari care au fost intotdeauna cu multe raspunsuri. Trebuie in primul rand sa schimbi modul in care iti gestionezi site-ul si continutul text al acestuia. Pentru cineva nou pe scena webdesignului, acest lucru ar putea parea dificil. De aceea va prezentam in continuare un articol care sa lamureasca, cel putin cateva aspecte din aceasta problema.
 
Primul lucru. Ce sa NU faci. Va mai aduceti aminte timpurile in care site-urile aveau cuvintele cheie puse in josul paginii? Aceste cuvinte cheie erau paragrafe intregi si nu aveau nici un sens. Ochiul uman isi dadea seama ca ele nu au nici un sens, dar ele erau proiectate in scopuri SEO exclusiv si pentru a pacali motoarele de cautare.

 

Bineinteles, tehnica a functionat pentru un timp, dar in zilele de astazi motoarele de cautare sunt mult mai inteligente si nu mai reactioneaza asa la trucuri. Ele stiu ca aceste fraze sunt proiectate pentru SEO, si le penalizeaza ne-bagandu-le in seama. Creaza continut Search Engine Friendly. Pe scurt, pune pe site-ul tau, texte pentru audienta ta, nu pentru motoarele de cautare. Ele vor citi site-ul tau, exact ca si ochiul uman, iar daca vor gasi fraze care nu au sens, le vor ocoli. Pentru SEO, fi sigur ca textul de pe site-ul tau, este scris exact in modul in care vorbesti. Secretul consta in faptul ca, acele cuvinte cheie pe care tu vrei sa le gaseasca motoarele de cautare, sa fie prezente in 3% din timpul textului. Stim, suna complicat, dar nu este.

 

Insa, daca folositi cuvintele cheie prea mult, motoarele de cautare va vor penaliza, asa cum am mai mentionat, omitand acele cuvinte. Asadar, asezati-le in fraze, dar moderat si intelept. Pentru imaginile pe care le aveti pe site, cel mai indicat lucru pentru a atrage atentia motoarelor de cautare, este sa adaugati tag-uri tip “alt” care sa descrie in cateva cuvinte imaginea respectiva. Bineinteles, si aceste cuvinte trebuie sa lege o propozitie, si desigur puteti sa includeti si cuvinte cheie.

 

Cand veti scrie textele pentru site, veti observa ca, cu cat este mai lunga fraza, cu atat va fi mai greu de retinut suma de cuvinte cheie folosita in pagina. Incercati sa folositi propozitii mici si sa includeti cuvintele cheie in modul moderat per fiecare propozitie. Prima pagina. Prima pagina din site, trebuie sa fie curata, simpla si concisa. Cuvintele cheie trebuie introduse in prima pagina, in cel mai moderat mod, si cu ceea mai mare atentie. De ce? Pentru ca, exact asa cum vizitatorii ajung pe prima pagina, asa ajung si motoarele de cautare, pe prima pagina. Asadar, aceasta prima pagina trebuie sa fie , concisa, curata si moderata in cuvinte cheie.

 

Tine-ti site-ul fresh in continut. Nu trebuie sa schimbi tot site-ul periodic! Dar periodic trebuie sa schimbi cateva texte de pe site. In felul acesta motoarele de cautare vor fi prezente la tine pe site mai mereu. Lor le plac schimbarile ! Dar asa cum spuneam, nu trebuie sa abuzezi nici de aceasta conditie. Orice text, fie el cat de mic, iti va atrage atentia motoarelor de cautare, implicit informatia ta va fi mult mai vizibila pe internet. Rezumat : Text simplu, cuvinte cheie si un continut fresh.