Designul intr-o lume schimbatoare

WebdesignCand vine vorba de web design, traim intr-o lume a schimbarii. Cele mai frecventate site-uri sunt cele cu un continut activ sau cele care ofera informatii noi, saptamanal daca nu aproape zilnic. Cum ajungem la acest pas? Nu este greu. Multe site-uri ofera informatii gratuit, care se pot adauga pe alte site-uri (cum ar fi al dumneavoastra). Bineinteles, exista si website-uri care vand aceasta informatie.

 

Dar o sa ne oprim un pic asupra primei ideei. Sa spunem ca aveti un website/firma care vinde ceasuri. In mod normal, ati vrea ca pe site-ul dumneavoastra sa apara ultimele noutati din domeniu. Cautati resurse care ofera acest continut la ei pe site. Sunt site-uri care ofera acest continut gratuit, prin efortul dumneavoastra (copy-paste), sau site-uri care ofera un cod anume pe care sa-l inserati in paginile dumneavoastra.

 

Acest cod va genera automat noutatile din domeniu, pe care ei le afiseaza, la dumneavoastra pe site. Aceasta ar fi una dintre solutiile oferite celor care nu vor un website static. Singurul deficit ar fi, ca acest cod, va genera cu el si un link catre sursa originala. Lucru aplicabil insa si la varianta copy-paste.

 

Este ca un fel de intelegere tacita. Daca vreti continutul de pe un alt website, trebuie sa mentionati acest site la sfarsitul sau in interiorul articolului respectiv. Este mult probabil insa, ca vizitatorii de pe site-ul dumneavoastra sa fie “furati” de aceste link-uri. Insa daca ii obisnuiti cu un continut fresh si activ, este si mai mult probabil, ca ei sa ramana la dumneavoastra pe site. Stim ca este dificil pentru proprietarii de site-uri sa mentina un continut activ, si la curent cu ultimele noutati din domeniul lor de activitate.

 

Tocmai de aceea, aceasta solutie este una dintre cele mai bune, si nu implica detinatorul de site, sau il pune la eforturi suplimentare. Aceste elemente adauga multa personalitate unui site web si il pune intr-o lumina favorabila in faza vizitatorilor reali, dar si al motoarelor de cautare.

 

Unii detinatori de site-uri, folosesc si metoda RSS pentru a capata informatii fresh. Si aceasta este o metoda buna care va aduce site-ului un punct in plus in fata vizitatorilor.

 

Asadar, traim intr-o lume a schimbarii, a continutului fresh, a designului activ. Aplicati in aceste reguli, si veti avea numai de castigat.