Am vazut cu toti aceste aspecte, de prea multe ori. Un antreprenor, isi aseaza un website pe internet, este bucuros si entuziasmat ca dupa catva timp totul a iesit asa cum a vrut el. Dupa zile, saptamani sau luni de munca, totul e perfect si bine asezat online. Dar bucuria dispare atunci cand observa ca site-ul sau, nu ridica vanzarile asa cum s-a asteptat. Vin comenzi de pe el, dar nu intr-atat de multe incat sa acopere pentru inceput costurile site-ului sau sa il ajute cu profitul. Primul lucru pe care noi, Ecs Designs, il spunem clientilor, este ca, ni s-a intamplat tuturor acest lucru. Nu este ceva neobisnuit, se intampla tuturor site-urilor noi, si cel mai important avem un raspuns pentru proprietarii de site-uri. Sau mai bine spus cateva raspunsuri. Sunt cativa pasi care trebuie urmati si facuti corect, pentru a maximiza vanzarile prin intermediul website-ului dumneavoastra. Pentru a intelege o sa facem o lista mai jos cu cei mai importanti pasi.
1. Asigurati-va ca ceea ce vindeti, isi gaseste piata pe internet. In momentul in care ati pus website-ul pe internet, suntem siguri ca deja v-ati facut intr-un fel sau altul, temele privind vanzarea produselor dumneavoastra in aria online. Cel mai important insa, este sa gasiti o nisa, pe care numai dumneavoastra o puteti acoperi.
Un cuvant care prin tiparire in motoarele de cautare, sa duca direct la dumneavoastra. Aceasta este probabil cea mai importanta parte din afacerea dumneavoastra online. Daca insa nu stiti ce cauta oamenii online, puteti folosi sau gasi metode, prin care sa aflati care sunt cele mai cautate domenii in pietele online. Forumuri, comunitati, alte piete, si bineinteles multe altele. Insa cel mai important, este sa nu neglijati acest pas. Inscrierea in diferite motoare de cautare, sau advertisingul online, in urma cuvintelor pe care dumneavoastra le alegeti, va rezulta direct proportional in vanzarile pe care site-ul dumneavoastra le va realiza.
2. Asigurati-va ca vindeti ceva, ce rezolva probleme. Daca ati gasit nisa in care sa intrati cu produsele dumneavoastra, nu asteptati mult, si aflati care sunt problemele cu care se confruntaviitorii clienti ai produselor dumneavoastra.
Faceti un pic de cercetare individuala, si aflati care sunt aceste probleme si cum puteti dumneavoastra prin intermediul site-ului sa le oferiti ajutor. Cand ati gasit aceste raspunsuri asigurati-va ca pe site-ul dumneavoastra, in paginile primare, vor exista intotdeauna raspunsurile pe care ei le cauta la aceste probleme. Rezolvati-le problemele si veti avea succes !
3. Asigurati-va ca aveti parte de trafic pe website-ul dumneavoastra. Este un pic cam greu sa va ganditi la beneficiile pe care vi le poate aduce site-ul dumneavoastra, atunci cand numarul vizitatorilor dumneavoastra nu a trecut de 500 pe luna. Aveti rabdare, inscrieti site-ul in cat mai multe directoare, forumuri, si alte cai de promovare online.
4. Aflati de unde va vin vizitatorii. Asigurarea unui public tinta, va aduce intotdeauna succes. Cercetati de unde vin vizitatorii, si ce anume cauta cel mai des la dumneavoastra pe site. Nu vrem ca in cazul unui website de telefoane mobile, sa fie vizitatori care cauta tractoare. Nu? Asigurati-va cine sunt cei pe care ii doriti, si amintiti-va de ei.
5. Incercati diferite titluri. Headline-urile de pe site-ul dumneavoastra, sunt foarte importante pentru vizitatori. Asigurati-va ca gasiti titluri atractive si care sa-i faca sa citeasca despre produsele sau servicile pe care le oferiti prin intermediul website-ului. Puteti sa faceti acest lucru, chiar si prin rotatia cuvintelor din cand in cand.
6. Asigurati-va ca vindeti, ceea ce vindeti! In cat mai putine cuvinte, uitati de banere si linkuri catre alte site-uri si produse. Uitati de reclama la alte site-uri sau alte produse care nu acopera aria dumneavoastra de vanzare. Cu cat distrageti mai mult atentia vizitatorului, cu atat vanzarile dumneavoastra prin intermediul site-ului, vor scadea.
Concentrati site-ul pe produsele pe care le vindeti si pe serviciile din aria dumneavoastra de activitate. Asigurati in acelasi timp vizitatorii, ca vor avea parte de produse bune si calitate. Afisati daca este nevoie, certificate de garantie, sau calitate si folositi mijloacele cele mai eficiente din domeniul vanzarilor. Vezi : calitate, preturi mici, cele mai bune produse.
7. Testati diferite preturi, pentru diferite produse. Se prea poate ca unele din produsele sau servicile dumneavoastra, sa aiba un pret pe care majoritatea l-ar da. Dar poate exista si altcineva, care n-ar da pretul respectiv. Jucati-va cu preturile si produsele, intr-atat incat toti vizitatorii sa poate avea sansa sa va puna banii in mana.
Sapte pasi pe care puteti sa-i urmati, pentru a mari vanzarile prin intermediul site-ului dumneavoastra. Putem sa spunem ca si noi urmam toti acesti pasi, de fiecare data cand punem online site-ul unui nou client. Pana acum am descoperit modificari semnificative si niciodata spre rau, ci intotdeauna spre bine.