Cum alegi numele domeniului tau?

wwwSa alegi numele unui domeniu web, este crucial pentru succesul sau chiar esecul afacerii tale, pe internet. Te-ai putea intreba cum de ceva, asa de mic si de ne-bagat in seama, ar putea sa aiba acest impact asupra afacerii tale. Dar ceea mai buna solutie, este sa te gandesti cum de, un lucru asa mic, ar putea sa ajute enorm afacerea ta. Asadar, numele. Daca nu ai un nume bun, probabil ca nu vei avea nici un “vad comercial” asa de bun. Acelasi lucru se aplica si pentru numele de domeniu web. Hai sa descoperim care sunt cele 6 calitati pe care site-ul tau ar trebui sa le detina.

 

Memorabil. Un nume de domeniu cu adevarat bun, trebuie sa fie memorabil. Da, stim, exista in toate browserele optiunea pentru bookmark si site-urile care ne plac, nu trebuie neaparat retinute, in minte. Insa crudul adevar, este ca, multi din utiliztorii de internet, implicit browsere, nu folosesc aceasta optiune. Tocmai de aceea, este absolut necesar ca numele site-ului tau, sa fie unul usor de retinut, cu un anumit impact si asa cum am mai spus, memorabil.
 

Scurt si obiectiv. 12 caractere este limita maxima care ar trebui folosita pentru numele domeniului tau. Zece este chiar si mai bine. Un nume de domeniu lung si ambilicat nu te va ajuta in nici un fel. Cea mai buna optiune, este sa mentii sau sa iei un nume, scurt si obiectiv.
 

Extensia domeniului. Exista pe internet, mai multe extensii ale site-urilor. (.com, .net, .org, .ro, etc) Ei bine, unele dintre aceste extensii lucreaza mai bine si sunt mult mai usor de retinut. Domeniile cu extensie .com sunt cele mai recomandate. Ele au cautare internationala, si daca reusesti sa ai un nume inedit si cautat, afacerea ta ar putea prinde (vorba reclamei) aripi. Dar aici intervine publicul tinta. Daca tintesti clientii locali, atunci domeniile .ro sunt recomandarea noastra.
 

Gramatica inseamna tot. Daca puneti un nume de domeniu, greu de inteles sau gramatical gresit, ati putea avea probleme. Din nou, multi utilizatori de internet, nu folosesc bookmark-ul. Tocmai de aceea, daca numele domeniului tau, este scris “ciudat”, va fi greu de gasit de catre un vizitator, care nu-si mai aduce aminte decat partial sau o anumita forma din numele domeniului tau.
 

Spune o poveste. Un nume de domeniu foarte bun, este acela care transmite ceva. In alte cuvinte, cand vizitatorii tai sau viitorii clienti, gasesc in site-ul tau si implicit in denumirea lui o anumita poveste, acesta va fi mult mai usor de retinut si de ce nu, va fi un site in care ei vor reveni mult mai usor.
 

Evita caracterele ciudate. Nu este o idee foarte buna sa folosesti in numele domeniului, elemente sau caractere indecise. Cu cat e mai usor de retinut, ne repetam, cu atat va fi mai bine. Pana si linia de la mijloc, poate fi cateodata o povara prea grea pentru unele site-uri. Asadar, incercam sa gasim un nume, simplu si fara elemente ciudate. Usor de retinut, si cat mai simplu de utilizat si in alte conduite in afara de cele web. Exemplu : carti de vizita, pliante, reviste si asa mai departe.