Sunt importante retelele de socializare?

FacebookAm intalnit in drumul nostru, o gramada de clienti care nu inteleg de ce le punem pe site, retelele de socializare. Cu ce ne ajuta ele? De ce ati pus Facebook pe site-ul nostru? Noi nu avem conturi aici, de ce le-ati pus pe site? Acestea fiind doar cateva dintre zecile de intrebari, la care trebuie sa raspundem cand vine vorba de retelele de socializare. Sau si mai mult, evidentele negatii: Noi nu vrem sa fim pe Facebook. Astea sunt pentru copii, va rugam sa le scoateti.
 
In acest articol, vom incerca, cat mai scurt posibil, sa explicam relevanta retelelor de socializare si asocierea acestora cu site-ul dumneavoastra. Sunt bune retelele de socializare pentru site? Ajuta cu ceva sa avem conturi pe Facebook, Twitter sau Google+?


 

In primul rand, de retinut si de luat aminte, retelele de socializare sunt niste instrumente foarte, daca nu extrem, de utile pentru orice site. Indiferent de felul de site pe care il aveti, indiferent de felul afacerii pe care o conduceti, sa fi prezent si pe retelele de socializare este intotdeauna un plus. Pe langa aceste aspecte, aceste instrumente, sunt complet gratuite!
 
Sa spunem ca dumneavoastra faceti parte din categoria de oameni, care socializeaza in viata reala, nu pe internet. Cu siguranta acesta nu este un lucru rau. Ba mai mult, este chiar un lucru bun. Dar asta se traduce doar la nivel personal.
 
Atunci cand vine vorba despre afacerea dumneavoastra, sau reprezentarea ei pe domeniul online, Facebook, Twitter sau Google+ sunt niste unelte, complet gratuite, care ne ofera un avantaj si beneficii enorme. De ce? Pentru ca, atunci cand ne promovam online, aceste retele nu mai sunt pentru socializare. Sunt pentru promovare.
 
In ultimii ani, cele trei retele de care discutam astazi, au prins un avant puternic in constitutia si bunul mers, sa zicem asa, al internetului. Pe scurt, toata lumea are cel putin un cont, intr-una dintre aceste retele. Mai mult, anii trecuti, Facebook de exemplu, a depasit motorul de cautare Google, la numarul de interogari/cautari care s-au efectuat pe el.
 
Pe langa aceste aspecte, trebuie luate in considerare si cele tehnice. Aproape orice telefon, tableta, gadget, vine acum direct din fabrica, cu aplicatii pentru cel putin una dintre cele 3 retele mentionate. Drept urmare, utilizatorul are automat, acces la aceste retele. Si cauta in aceste retele, lucruri care il intereseaza, marfuri, servicii.
 
Acum, dumneavoastra puteti sa faceti o matematica simpla si sa va puneti urmatoarea intrebare. Daca toata lumea cauta ceva pe Facebook, eu de ce nu sunt acolo? Drept urmare, credem noi ca, raspunsul este destul de simplu. Prezenta afacerii dumneavoastra pe retelele de socializare, este un beneficiu si aproape o obligativitate.
 
Considerati aceste retele si paginile pe care le (creati) cream noi pentru dumneavoastra, pe ele, ca o extensie a site-ului dumneavoastra. O extensie care ne ajuta la: promovare, optimizare, vanzare.

Si acum puneti din nou intrebarea. Sunt bune retelele de socializare, pentru afacerea mea? Da! Extrem de avantajoase!