Cand sa folosim fontul italic

Font italicScopul propozitiilor sau cuvintelor in format italic, este ca acestea sa defineasca anumite parti care se vor a fi in centrul atentiei, in textele oferite pe website. Dar, unde mai exact putem sa folosim caracterele in format italic? Scopul caracterelor in tipografia online, de orice natura, este sa ofere cititorilor o experienta placuta si o lectura usor de digerat, indiferent de natura textelor sau de domeniul de care se leaga acestea. Fontul Roman, este fontul drept, care se gaseste pe majoritatea inscrisurilor online, pe toate website-urile si bineinteles pe toate softurile folosite de noi pe calculator. Fontul Italic este echivalentul fontului roman, diferenta dintre ele fiind aplecarea spre partea dreapta a acestuia. Exact ca la scrisul de mana. Fontul Bold, este echivalentul celor de mai sus, insa ingrosat. Si sa revenim la intrebarea initiala. Asadar, cand folosim fonturile cu format Italic? Majoritatea regulilor de folosire a fonturilor cu format italic, fac referire deasemenea la tiluri, cuvinte cheie sau cuvinte care fac referire la alte articole.

 

1. Numele anumitor produse sau caractere care se vor a fi scoase in evidenta pe site. Aceasta regula le da cititorilor ocazia sa desprinda din text, elementele esentiale pe care vreti sa le puneti in atentie.
 
2. Titluri de poezii sau scrieri literare. Aceasta tehnica fiind folosita si in scrisul de mana, se aplica foarte bine si in documentatia online.
 
3. Cuvinte straine. Atragarea atentiei asupra acestor cuvinte, face cititorul sa inteleaga mai repede semnificatia lor.
 
4. Frazele latine. Ca si in cazul cuvintelor straine, frazele in limba latina, pot fi intelese mult mai usor daca sunt scrise in format italic, cititorii intelegand despre ce este vorba. Cand aceste fraze nu sunt intelese, formatul italic atrage atentia asupra lor.
 
5. Cuvinte cheie. Atunci cand se vrea scoaterea in evidenta a anumitor cuvinte care se includ in produsele vandute pe un site.
 
6. Introducerea termenilor noi. Cand scriem pe un site, exista sansa ca printre cuvintele pe care le oferim spre citire, sa existe si texte sau cuvinte care nu sunt de notorietate pentru cititorul de rand. Ca sa le evidentiem si sa oferim cititorului un indemn in a cauta o explicatie, folosim pentru aceste fraze sau cuvinte, fontul in format italic.
 
7. Cifre si litere. Cand folosim cifre sau litere care marcheaza un inceput de capitol sau aliniat, este bine ca acestea sa fie in format italic. Perceptia cititorilor asupra categoriilor pe care vrem sa le delimitam, devine mult mai mare.
 
Asadar, acestea ar fi 7 sugestii simple, pentru “cand sa folosim fonturi in format italic“. Bineinteles ca ele nu se aplica in totalitate si chiar noi, cei care descoperim acest lucru, suntem supusi greselilor. Pentru un site sanatos si pentru cititori integralisti, trebuie insa sa avem grija cum si unde folosim acest mod de scriere. Asadar, fonturi cu scriere in format Italic, pe site-ul dumneavoastra! Iar pentru ca totul sa mearga bine si comunicarea dintre dumneavoastra si clienti, sa fie una productiva, trebuie sa definiti din start, brandul firmei.